Kopaniny s Lipnickou ulicí by v budoucnu měly být propojeny novou silnicí. Ta bude dlouhá zhruba půl kilometru a povede přes areál Výstaviště. Podle zástupců města tuto novinku pozitivně pocítí především lidé projíždějící Velkou Dlážkou, kde obvykle stojí dlouhé kolony aut. Nová silnice vedoucí přes Výstaviště by měla dopravu rozmělnit a zrychlit.

„Nová komunikace, která má stát přibližně 60 milionů korun, by mohla být průjezdná do dvou let. Náklady na stavbu neponese jen město, ale spolupodílet se zhruba z jedné třetiny budou také majitelé Výstaviště, kteří mají v plánu komunikaci rovněž využívat pro své podnikání,“ nastínila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová.

V současné době je již hotová projektová dokumentace. Radní předloží zastupitelům ke schválení smlouvy o smlouvách budoucích mezi městem Přerovem a vlastníky Výstaviště. „Jedná se o stavbu místní komunikace II. třídy a s ní souvisí i několik objektů – například autobusové nástupiště, plánovaná je také výstavba cyklostezky. Samozřejmostí je i odvodnění plochy a propojení kanalizace, s tímto bychom mohli začít už v letošním roce,“ řekl náměstek primátora Michal Zácha. Po dokončení všech navazujících staveb by se nová cesta měla stát bezpečnou propojkou Přerova i s místní částí Předmostí.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..