Včera měla předpremiéru nová komedie Miloslava Šmídmajera Případ mrtvého nebožtíka, která se natáčela mj. v nedaleké Olomouci. Na výrobu filmu, který je parodií na domácí i zahraniční kriminálky, finančně podpořil i Olomoucký kraj. Hejtmanství filmařům přispělo více než čtvrt miliónem korun z dotačního titulu Podpora kinematografie v turistických regionech Jeseníky a Střední Morava.

„Finanční pomoc filmovým štábům je pro nás jednou z možností, jak podpořit cestovní ruch v regionu. Filmový turismus, tedy výlety do míst, kde se natáčely populární filmy a televizní seriály, je v posledních letech stále oblíbenější a láká k nám nové návštěvníky,“ řekl uvolněný člen Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu Vladimír Lichnovský.

Hlavní protagonisty čeká úkol v podobě vyšetřování vraždy úřednice Starablažkové. Na vyřešení případu mají 168 hodin. Ve filmu se objeví mj. Hana Vagnerová, Lukáš Příkazký, Tereza Srbová nebo Martin Pechlát, David Novotný a Miroslav Táborský. Více info o filmu naleznete zde.

Olomoucký kraj pomáhá filmařům už od roku 2016. V minulosti podpořil třeba vznik snímku Případy Jáchyma Semiše: Dóm Přízraku nebo komponovaného televizního dokumentu Barokní velmož Lichtenstein-Castelcorno.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..