Pokud máte cestu do Olomouce, zajděte si před budovu hejtmanství prohlédnout putovní výstavu Má vlast cestami proměn 2019/2020. Na 9 panelech je k vidění 24 proměn, podávajících svědectví o pozitivních změnách naší země, obcí a staveb. Lidé tak mají možnost porovnat současný stav s tím původním. Nechybí samozřejmě ani proměna města Přerov.

Jsou zde proměny různorodé – od drobných změn vzhledu pomníku přes obnovy zahrad, parků, veřejných prostor, výstavbu workoutových hřišť, koupaliště, revitalizace náměstí, výpravní budovy železniční stanice až po náročné rekonstrukce obecních budov, kulturních domů, víceúčelových sálů, sokolovny, historické oranžérie, renesančního zámku a zámecké konírny. Jedná se o jedinečnou příležitost jak ocenit a také povzbudit úspěšné autory proměn, vyzdvihnout obce z našeho regionu,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Šoltys.

Výstava potrvá do 1. 3. 2020. Dále zahájí návštěvní sezónu v Čechách pod Kosířem a pak se panely vrátí zpět do Prahy, kde už budou čekat na nové proměny 12. ročníku. Slavnostní zahájení národní putovní výstavy Má vlast cestami proměn 2020/2021 proběhne 25. 4. 2020 na Vyšehradě, kde setrvá měsíc a pak se znovu rozjede po České republice.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..