Také letos můžete zakoupením pryšce nádherného neboli vánoční hvězdy přispět na dobrou věc. Charitativní sbírka pojmenovaná právě podle tohoto symbolu Vánoc pomáhá malým pacientům z Dětské kliniky FN Olomouc, kteří trpí leukémií a jinými krevními nemocemi, a jejich rodinám už 22 let.

„Vánoční hvězda se stala symbolem nejkrásnějších svátků v roce i v naší republice. Má přinášet lásku a klid do rodiny. Pro těžce nemocné malé pacienty se živá květina stala navíc symbolem mnohem důležitějším, protože jim pomáhá na jejich cestě za zdravím. To je ostatně i motto naší sbírky: Kupte si vánoční hvězdu a celé Vánoce vás bude hřát pocit, že jste pomohli nemocným dětem,“ připomíná Herta Mihálová, ředitelka pořádajícího Šance Olomouc o.p.s.

Vánoční hvězdu si zájemci mohou zakoupit až do 10. prosince na různých místech České republiky, mj. také v Přerově. Cena květiny bude stejná jako vloni, tedy 100 korun. V Přerově se můžete obrátit na tyto kontakty:

  • Jitka Koppová, Žalkovice, mobil: 724 231 531, email: jitka.koppova@precheza.cz
  • Andrea Todorovičová, mobil: 723 864 425, email: endruu@seznam.cz

Vánoční hvězdu si objednávají např. také ZŠ U Tenisu, přerovská státní i městská policie, zaměstnanci restaurace U Labuti a mnozí další. V případě zájmu o větší množství hvězd je možné se obrátit i přímo na ředitelku Šance Olomouc o.p.s. (mobil: 777 328 099, email: herta.mihalova@volny.cz)

Vloni více než šest set dobrovolníků rozvezlo a prodalo téměř 57 tisíc vánočních hvězd ve 156 městech a obcích České republiky. Čistý výtěžek z jejich prodeje přesáhl 3 miliony korun.

Na Hemato-onkologickém oddělení se léčí děti s nádorovými onemocněními krvetvorby, jako jsou leukémie či lymfomy. Malí pacienti zde v průměru stráví osm měsíců. Podle posledních statistik se odborníkům z olomoucké Dětské kliniky daří zcela vyléčit v průměru devadesát procent dětských pacientů s maligním onemocněním krvetvorby.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..