Přesně před rokem byly nainstalovány do přerovských místních částí Kozlovice, Lověšice a Lýsky kamery, které měly za úkol hlídat rychlost v obcích. Za dvanáct měsíců od spuštění zaznamenaly 28 761 případů překročení rychlosti. Ačkoliv jde stále o vysoké číslo, řidiči se v těchto měřených úsecích polepšili a při průjezdu častěji sundávají nohu z plynu. 

„Pro nás je pozitivní, že se počet přestupků snižuje. Pro srovnání mohu uvést, že třeba v Lýskách bylo vloni zaznamenáno v průměru 172 událostí za den, letos už to bylo 107. A v Lověšicích bylo v roce 2018 v průměru 145 přestupků denně – a letos o patnáct méně. Doufáme, že se čísla budou dále postupně snižovat,“ řekl přerovský primátor Petr Měřínský.

Pořízení radarů přišlo město na téměř dva a půl milionu korun. Další náklady přinesla nutnost přijmout dalších osm zaměstnanců, kteří se budou přestupky zabývat. „Šest osob má na starosti zpracování přestupků, jeden úředník se zabývá vymáháním dluhů za přestupky a o jedno místo posílila i městská policie,“ vysvětluje tajemník přerovského magistrátu Petr Mlčoch.

A i když pokuty za přestupky nebyly hlavním motivem k pořízení radarů, tak nelze opomenout, že i ty významně plnily městskou kasu. Za rok užívání radarů bylo vybráno na pokutách celkem 16 milionů 670 tisíc korun.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..