Při záchraně životů cizích lidí často nasazují ten svůj. Teď se za to dočkali uznání. Celkem 36 příslušníků Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje si dnes na přerovském zámku před zraky primátora Petra Měřínského převzalo medaile.

Ředitel HZS Olomouckého kraje Karel Kolářík předává medaili pro Martina Plška veliteli stanice v Přerově Radku Ocelkovi

Jedním z oceněných byl i přerovský hasič nadstrážmistr Martin Plšek, který spolu se svými dvěma kolegy obdržel medaili HZS Olomouckého kraje. Vysloužil si ji za dlouhodobou vzornou reprezentaci v disciplínách TFA nejen doma, ale i v zahraničí. Letos přivezl zlato ze soutěže The British Firefighter Challenge v Anglii a stříbro z Firefighter Combat Challenge v Německu. Martinovi se dařilo i na domácí půdě, když letos obsadil třetí příčku na českém mistrovství v TFA v Plzni. Dnešního slavnostního předání se bohužel kvůli pracovním povinnostem nemohl zúčastnit. Cenu za něj proto převzal velitel stanice Radek Ocelka.

 

„Medaili HZS ČR „Za věrnost II. stupně“ si z rukou náměstka generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky pro IZS a operační řízení brigádního generála Ing. Františka Zadiny a krajského ředitele HZS Olomouckého kraje plukovníka Ing. Karla Koláříka převzalo 16 příslušníků, kteří působí ve sboru na různých pozicích. Tyto medaile jsou udělovány za příkladné plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce 20 a více let. Medaili HZS ČR „Za věrnost III. stupně“ si převzalo 17 příslušníků. Tyto medaile jsou udělovány za příkladné plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce 10 a více let,“ dále vyjmenovala tisková mluvčí hasičů Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Během ceremoniálu složilo slavnostní slib také dvanáct nových příslušníků.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..