Celkem čtyři miliony korun rozdělí Olomoucký kraj mezi 175 žadatelů (z celkového počtu 182) o dotaci na podporu mládežnických sportů. V Přerově dostanou peníze od hejtmanství mladí karatisté, Autoklub Přerov, veslaři, Dragon Force, TJ Sokol, badmintonisté, TJ Spartak, kanoisté, florbalisté, fotbalisté, inline hokejisté, pólisté a cyklisté.

„Je radost vidět, když děláte něco, co má smysl. A podpora mladých sportovců určitě smysl má, jinak bychom těžko mohli zaznamenat takový zájem o dotace, jaký jsme evidovali letos. Podobně úspěšný byl i další krajský dotační program zaměřený na provoz a údržbu sportovních zařízení. Do něj se přihlásilo 95 žadatelů a vyhovět jsme mohli téměř sedmdesátce z nich,“ pochvaloval si náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu Petr Vrána.

Hejtmanství každoročně vypisuje několik různých programů na rozvoj sportu – přispívá třeba na samotnou činnost sportovních klubů, profesionálním sportovcům, kteří region reprezentují v zahraničí, či hendikepovaným sportovcům.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..