Geocaching  je hra na pomezí sportu a turistiky, při které se hledají ukryté schránky pomocí zeměpisných souřadnic. Jednou ze základních myšlenek geocachingu je přivést hledače do tajemných zákoutí, ať už v České republice nebo jinde po světě. Tuto hru můžete stejně jako loni absolvovat také pod záštitou města.

Zájemci mohou od soboty 14. do neděle 22. září hledat podle souřadnic poklady, ukryté na šesti místech Přerova a jeho místních částí. Registrace do této hry probíhá do 12. září na webových stránkách města Přerova, kde je umístěný přihlašovací formulář. Akce je určena především rodinám s dětmi, které mohou hledání kešek absolvovat ať už pěšky nebo na kole.

Do hry se nemusí registrovat každý samostatně, pokud se jedná o rodinu či větší skupinu, může si zvolit kapitána, a ten pak přihlásí celý svůj tým. Souřadnice a indicie – coby důležité klíče k hledání pokladu – pak dostane do své mailové schránky. Hledat budou muset hráči pozorně, dívat se musejí pod kameny, do dutin stromů i do jejich korun. „A pozor – šestou souřadnici, která bude vést k poslednímu pokladu, získají jen ti, kteří si odškrtli úspěšný nález předchozích pěti kešek,“ pracovnice marketingu města Přerova Jana Pivodová, kterou mohou zájemci o hru v případě nejasností kontaktovat na adrese: jana.pivodova@prerov.eu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..