Už po 14. totiž odstartovala soutěž EY Podnikatel roku Olomouckého kraje. Přihlásit se mohou podnikatelé sami, a to na webových stránkách www.podnikatelroku.cz. Mohou je nominovat i jejich zaměstnanci či kdokoliv jiný, a to prostřednictvím nominačního formuláře.

„Každý správný podnikatel musí mít soutěživého ducha, protože jinak by se nemohl měřit s konkurencí. Takže skutečnost, že se do EY Podnikatele roku hlásí stále noví soutěžící, vlastně není vůbec překvapivá. Co mě ale udivuje pořád, je šikovnost a pracovitost lidí, kteří v našem regionu podnikají. Máme být na co hrdí,“ podotkl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Porota složená především z vítězů předcházejících ročníků se řídí mezinárodně platnými pravidly. Podmínkou je, aby o cenu usilovala fyzická osoba, vlastník nebo spoluvlastník obchodní společnosti, který má rozhodující vliv na její řízení a aktivně působí v jejím vedení. Společnost přitom musí fungovat nejméně dva roky a mít alespoň osm stálých zaměstnanců.

„Také v letošním roce bych chtěla vyzvat veřejnost, aby v soutěži EY Podnikatel roku nominovala podnikatele ze svého okolí, kteří jsou inspirací pro ostatní, daří se jim poctivou prací dosahovat úspěchů i za hranicemi Česka a mění svět k lepšímu,“ řekla Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a ve střední a jihovýchodní Evropě.

Přihlášky do aktuálního ročníku je možné podávat až do 21. října 2019. Jméno vítěze EY Podnikatel roku 2019 Olomouckého kraje bude známé v únoru 2020. Výsledky národního finále se budou vyhlašovat 3. března 2020.

EY Podnikatel roku (Entrepreneur Of The Year®) je nejprestižnější světová soutěž podnikatelů, která vzdává hold výjimečným osobnostem. Byla založena v USA společností EY už v roce 1986. Jejím cílem je ukázat veřejnosti vynikající osobní příklady na poli podnikání, které mohou být vzorem pro mladé, začínající podnikatele. Soutěž EY Podnikatel roku je koncipována jako mezinárodní. Kritéria, podle nichž jsou posuzováni jednotliví účastníci, jsou proto v každé zemi srovnatelná. V současné době se jako jediná světově uznávaná soutěž svého druhu pravidelně vyhlašuje již téměř v 60 zemích na šesti kontinentech.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..