Poslední srpnový den bude v Přerově patřit pivu. Pivovar Zubr i letos pořádá ve svém areálu Dočesnou – hudební akci pro veřejnost, na které si budou moci návštěvníci vyzkoušet i to, jak se ručně češe chmel.

„Zakládáme si na tom, že ctíme tradiční výrobu piva a touto akcí se vracíme k jedné z dalších tradic, které se k pivu a pivovarnictví vážou. Dočesné se v minulosti často konaly přímo v pivovarech na oslavu zakončení sklizně chmele a letošní úroda ukazuje, že po loňském hubenějším roku máme opět
co slavit,“ dodává Tomáš Pluháček.

Areál pivovaru se v sobotu 31. srpna návštěvníkům otevře v 13:30 hodin. Na pódiu se vystřídají kapely Recykl Beat, Ukulele Troublemakers, Metallica Revival, Forum a celý program zakončí oblíbení Buty. Program zpestří také vystoupení Železného Zekona, soutěže v česání chmele a soutěže s pivní tematikou. Vstup je zdarma.

Na čepech bude pro návštěvníky připravena široká nabídka piv Zubr včetně dvou speciálů – letní limitované edice jedenáctky Zubr Polotmavý a prvního podzimního speciálu, kterým je světlý ležák Zubr Extra hořký 12,5 %. Ten hned následující týden po Dočesné zamíří i do výčepů vybraných provozoven.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..