Radní odsouhlasili, že bude v letošním roce tráva ve městě posečena na délku 6-7 centimetrů, což je zhruba o dva centimetry více než dříve. Důvodem pro toto opatření je očekávaný nedostatek srážek v letním období kvůli kterému bylo podle zástupců nutné podniknout kroky, které by vedly k zadržení vody i ve městech.

Proto se také v Přerově přistupuje k opatření, které zamezí prášení, jenž způsobuje krátký zástřih trávníků.„Termíny sečení budou navíc přizpůsobeny aktuálnímu počasí tak, aby se zbytečně nekosil řídký porost. Pokoseny budou jen rychle rostoucí plevele,“ upřesnil primátor města Přerova Petr Měřínský.

V balíčku opatření byla i otázka, jestli je vhodné ve městě provádět takzvanou mozaikovitou seč, při níž bývají na některých místech ponechány pásy vysoké trávy. „To jsme nedoporučili, protože vysoká tráva přeje výskytu klíšťat a pylu. Květnaté louky, tedy i mozaikovitá seč, jsme se rozhodli ponechat na okrajových plochách města – například v některých částech parku Michalov, nebo v Předmostí – v místě plánovaného Mamutova,“ doplnil Bohumír Střelec.

Na podzim pak bude vyhodnoceno, zda se nový systém sečení a údržby travnatých ploch v Přerově a jeho místních částech osvědčil, popřípadě se upraví pro další období.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..