Park Michalov patří bezesporu k jedněm z nejkrásnějších částí Přerova. Největšími změnami prošel v letech 2000 až 2010. Mimo jiné byly v tomto období také nahrazeny některé asfaltové cesty pískovými pěšinkami z důvodu zachování historického rázu parku. Mlatové cesty jsou však už několik let terčem kritiky Přerovanů.

Těm se nelíbí, že cestičky bývají po dešti či sněhu rozmáčené a v létě se z nich zase nepříjemně práší. Z tohoto důvodu město oslovilo odborníky z táborské firmy, kteří se zabývají zahradní architekturou. Jejich úkolem je pomocí speciální technologie ukázat, jak lze trasu upravit.

„Firmě jsme svěřili dvacet osm metrů mlatové cesty. Její údržba bude spočívat ve výměně povrchu v tloušťce sto milimetrů, vyměněna bude podélná stabilizace z ocelových pásnic – a nový povrch budou tvořit dvě vrstvy výrobku Parkdecor, což je čistě minerální materiál, který je ideální pro realizaci ploch, cest a zahrad,“ vysvětlil náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Úprava necelých třiceti metrů pěšiny přijde město na 200 tisíc korun, trvat bude celý tento týden a práce nepřinesou návštěvníkům žádná omezení.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..