Také Městská knihovna v Přerově se zařadila mezi půjčovny, které svým čtenářům umožňují vracet knihy prostřednictvím KnihoBOXU. Jedná se zjednodušeně řečeno o velkou schránku, do které čtenáři mohou vhazovat knihy, které již mají přečtené.

KnihoBOX najdete v Galerii Přerov v blízkosti infostánku. Knihy zapůjčené ze všech pracovišť Městské knihovny včetně místních částí sem tak čtenáři mohou vracet kdykoliv v otevírací době obchodního centra. Vrácené knihy budou z uživatelského konta odečteny následující pracovní den po jejich vložení do knihoboxu. Stav vrácení výpůjček si uživatel může zkontrolovat pomocí přihlášení do svého uživatelského účtu na stránkách knihovny.

Proces samoobslužného vracení knih je snadný a rychlý – knihy jednoduše vložíte do označeného prostoru podobně, jako vhazujete dopis do schránky. Vrácené publikace jsou v knihoboxu dobře chráněny před jakýmkoli poškozením či krádeží. Do knihoboxu lze však vrátit pouze knihy, nikoli časopisy, CD, mapy, hry ani jiné knihovní dokumenty. Touto cestou není možné vracet ani výpůjčky knih uskutečněné formou meziknihovní výpůjční služby.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..