Zastupitelstvo v úterý nepodpořilo návrh rady na pronájem mobilní ledové plochy. Společnost RK Invest, která bude v Přerově letos už třetím rokem zajišťovat vánoční program, oslovila město s nabídkou pořízení mobilního kluziště o rozměrech 10 krát 20 metrů.

Veřejnosti mělo být bruslení umožněno zdarma, poplatek by se vybíral pouze za zapůjčení bruslí. Pronájem na 49 dnů, včetně montáže, demontáže, dopravy, zázemí a provozování služby, měl přijít na 1 milion 800 tisíc korun.

Tato částka se však mnohým zastupitelům zdála příliš vysoká. „1 milion 800 tisíc – to je zhruba 37 tisíc na den provozu. Za mě je tohle už příliš mnoho, nemá to mou podporu,“ vyjádřil se například opozičník Jan Horký.

Z řad zastupitelů však zaznívaly i názory, které se zřízením kluziště souhlasily. Jako důvod byl uváděn především jeho potenciál přilákat na náměstí nové návštěvníky. „Tohle je jedna z variant, která by mohla přivést další lidi. Pokud bude na náměstí dostatek návštěvníků, tak se pochopitelně může výrazně zvýšit i nabídka ve stáncích a zájem prodejců. Toto je jeden z kroků, který pro zlepšení situace můžeme udělat,“ narážel radní Jakub Navařík na nespokojenost některých návštěvníků trhů s nabídkou stánků.

Návrh na zřízení kluziště však nakonec zastupitelstvem neprošel. Podporu mu vyjádřilo jen 13 zastupitelů z 29 přítomných (celkem má zastupitelstvo 35 členů). Jak byste hlasovali v roli zastupitele vy?

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..