Budova na náměstí Přerovského povstání, která ještě v minulém roce sloužila studentům Střední zdravotnické školy, dostane nový kabát. Přerovští radní nechali vypracovat projekt na její zateplení. Od září roku 2020 by pak budova měla fungovat jako Vyšší odborná škola zdravotnická.

„Projekt má řešit zateplení obvodového a střešního pláště, výměnu oken a dveří, případně také zateplení stropů mezi suterénem a prvním patrem – a další termoregulační opatření, které vyplyne z doporučení energetického posudku,“ řekla náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Podle odhadu má přijít projektová a inženýrská činnost asi na půl milionu korun, samotné zateplení by se mohlo vyšplhat až na deset milionů. „Budeme sledovat vypsané dotační tituly – takže není vyloučeno, že by část nákladů mohl uhradit stát z operačního programu životního prostředí,“ doplnila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Budova, v níž by měli od školního roku 2020/2021 nacházet zázemí budoucí zdravotníci, byla postavena v roce 1975 a původně sloužila jako Dům politické výchovy. Později objekt sloužil coby odloučené pracoviště Střední zdravotnické školy Hranice – ta měla v přízemí šatny a sklad knih, v prvním patře byly kanceláře, ředitelna a chemické laboratoře, v dalších patrech byly učebny a v nejvyšší části domu byla aula.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..