Tři přerovské ulice budou od příštího týdne osazeny novým dopravním značením, které upozorní řidiče, že tam mohou v protisměru jezdit i cyklisté. Nová úprava míří do ulic Kouřílkova, Lančíkových a Jižní čtvrť III.

Opatření, která budou stát sto tisíc korun, spočívají pouze ve změně svislého dopravního značení, kdy ke značkám označujícím jednosměrky přibude dodatková tabule upozorňující řidiče, že zde mohou potkat cyklistu v protisměru. Tato úprava vyvolá i změnu pravidel v přednosti v jízdě v dotčeném úseku ulice Lančíkových, na kterou řidiče upozorní informační tabule.

„K realizaci těchto úprav jsme přistoupili po úspěšném zavedení tohoto dopravního režimu v dalších přerovských jednosměrkách – konkrétně v ulicích Mostní a Interbrigadistů, nebo na náměstí TGM,“ připomněl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.  Důležitým momentem při rozhodování o této úpravě byl podle něj fakt, že cyklisté z Újezdce a Jižní čtvrti nemají v současné době žádnou bezpečnou trasu, která by je dovedla do centra Přerova. „A díky novému značení se tam teď dostanou, aniž by se museli celou cestu proplétat mezi auty. Aby ovšem cykloobousměrky dobře fungovaly, musí platit obezřetnost a tolerance jak ze strany řidičů, tak i cyklistů,“ zdůraznil přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík.

Na úpravy v ulici Kouřílkova by měla v příštích letech navazovat plánovaná cyklostezka v ulici Růženy Stokláskové, Svisle a Šířava. Cílovým stavem by tedy měla být propojená síť cyklistických tras, mezi něž patří i cykloobousměrky.

Na snímku je už zavedená cykloobousměrka v ulici Mostní.

 

V této části Kouřílkovy ulice budou moci od konce listopadu jezdit cyklisté i v protisměru.

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..