V celé České republice dnes startuje druhé kolo prezidentských voleb, během kterých miliony Čechů poputují do volebních místností. Za některými občany ale naopak přijdou volební komise osobně – třeba za pacienty v nemocnicích, kteří se do volebních místností jednoduše dostavit nemohou a svůj zájem o volby s předstihem ohlásili. V Nemocnici Přerov půjde tentokrát o tři desítky pacientů, kteří tohoto individuálního přístupu využijí.

V Nemocnici Přerov bude v druhém kole prezidentských voleb z nemocničního lůžka volit celkem 32 pacientů, a to například z oddělení léčebny dlouhodobě nemocných, interního či neurologického oddělení. Svůj zájem přitom voliči – pacienti museli ohlásit již s předstihem a zapsat se do zvláštního seznamu voličů. Budou tak moci volit v době hospitalizace v nemocnici i přesto, že nejsou držiteli voličského průkazu.

Zájem ze strany pacientů o volby je aktuálně srovnatelný s prvním kolem prezidentských voleb, kdy v Nemocnici Přerov volilo celkem 31 pacientů. Finální počet voličů z řad pacientů se však může ještě navýšit o osoby, které si vyřídily voličský průkaz. Držitelé voličských průkazů se mohou totiž stále hlásit.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..