Po dostavbě D1 bude sloužit hlavně cestujícím.

Hotel s restaurací má v plánu vybudovat v Polní ulici v Přerově soukromá společnost. Požádala proto radní o výjimku z územního opatření o stavební uzávěře. Touto uzávěrou se zástupci města v roce 2015 pojistili proti tomu, aby ve městě nevznikaly nežádoucí sociální ubytovny. Společnost 1 Brabant CZ ale ujistila, že hodlá v blízkosti jedné z hlavních přerovských silnic zřídit v roce 2019 hotel především pro cestující a turisty – nikoliv ubytovnu, do níž by se stáhli lidé žijící ze sociálních dávek. Hotel má vzniknout přebudováním jedné z kancelářských budov, která se nachází v blízkosti sila.

 

 

Zástupci společnosti 1 Brabant CZ radním ve své žádosti napsali, že provozují v Přerově Penzion U Madony a restauraci TGM, dále pak zajišťují provoz hotelu Annahof – Lesní Hluboké u D1 a v současné době rekonstruují hotel WALD v Rajnochovicích. „Neprovozují žádné ubytovny, ale hotely – to jsme si ověřili. Sdělili nám, že poloha budovy, v níž chtějí zřídit hotel, jim pro jejich podnikatelský záměr plně vyhovuje. Mají v plánu doplnit služby pro motoristy a tranzitní dopravu,“ nastínil náměstek přerovského primátora Pavel Košutek, který byl radou města pověřen, aby společnosti zajistil výjimku z územního opatření o stavební uzávěře.

Jak řekl zástupce společnosti 1 Brabant Petr Peterka, nepůjde o žádný pobytový hotel, v němž by si hosté užívali wellness a který by nabízel výhledy do krajiny, ale o ryze praktické zařízení, v němž bude 27 pokojů pro hosty – a jeden budou moci využívat i imobilní hosté.  „Víme, že po připojení dálnice Lipník – Přerov se změní dopravní situace, a proto jsme se rozhodli, že zakoupíme v Polní ulici kancelářskou budovu s číslem popisným 3259, kterou přebudujeme na hotel, jehož klientelou budou cestující,“ řekl Petr Peterka.  Prozradil, že v přízemí hotelu bude menší restaurace a o využití zbytku přízemí se zatím jedná.

Zdroj: www.prerov.eu, Foto: V těchto místech má vzniknout nový hotel, který nabídne své služby lidem při jejich cestě po D1.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..