Zájemci o problematiku cukrovky mohou již tuto středu 15. listopadu přijít na bezplatnou preventivní akci vedenou odborníky z řad zdravotníků. Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL, pořádá preventivní a osvětovou akci Den prevence diabetu, která zahrne škálu vyšetření zdarma, možnost konzultací i poradenství a také ukázku produktů určených diabetikům.

„Každý rok je diagnostikováno onemocnění diabetem 2. typu u sedmi miliónů lidí, a pokud se cukrovka neléčí, končí i smrtí. Jen v České republice se s diabetem léčí přes 800 tisíc lidí. Prostřednictvím této akce chceme jednak představit všem diabetikům nové možnosti léčby a sortiment, který by jim třeba mohl pomoci zpříjemnit si každodenní vypořádávání se s touto nemocí, ale také zvýšit povědomí široké veřejnosti o všech typech diabetu, jeho příznacích a možnostech prevence,“ vysvětluje Mgr. Zuzana Krčková, vedoucí domácí péče Nemocnice Přerov s tím, že právě v souvislosti s cukrovkou je přitom prevence nanejvýš důležitá. Lidé totiž cukrovku velmi často podceňují, protože onemocnění probíhá i řadu let bez jakýchkoliv příznaků a větších obtíží.

Den prevence diabetu proběhne v zasedací místnosti v přízemí Nemocnice Přerov ve středu 15. listopadu od 9 do 12 hodin a jeho program zahrne měření hladiny krevního cukru a krevního tlaku zdarma, měření tuku a vody v těle, odborné konzultace o správné výživě i životosprávě s nutričními terapeuty, poradenství, prezentaci s ochutnávkou cukroví a dalších přípravků vhodných pro diabetiky.

„K dispozici budou potravinové doplňky pro diabetiky, diabetická sladidla, ochutnávka čajů a dokonce i recepty na diabetické pokrmy, které si mohou příchozí odnést domů,“ dodává Mgr. Zuzana Krčková.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..