Skoro půl milionu korun bude stát úprava prostranství, které se stane jakousi zkratkou pro studenty Gymnázia Jakuba Škody, kteří trasu už léta využívají při své cestě ze školy do jídelny. Plocha v blízkosti křižovatky v Komenského ulici získá nový chodník – a celý prostor osvěží i sadové úpravy.

„V trávě je vyšlapaná cesta, která kopíruje letitou zkratku, a tu využívají nejen gymnazisté. Rozhodli jsme se vytvořit v této trase chodník ze zámkové dlažby – a kolem chodníku bude nižší gabionová zídka,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský.

Projekt se ještě ladí – předběžně se ale počítá s tím, že se stavbou i úpravami by se mělo začít hned na jaře příštího roku. V prostoru budou vysazeny dva stromy, několik keřů a součástí úpravy se stanou i nové trvalkové záhony. „Prozatím projekt počítá s třešní ptačí, z keřů byl vybrán ořechoplodec klandonský, z travin a trvalek kakost oddenkatý, třtina chloupkatá, rozchodník nachový a třapalka nachová – a cibuloviny má zastoupit česnek aflatunský,“ vzpomněla Hedvika Hubáčková z přerovského magistrátu.

Foto: Takto vypadá zkratka v současné době. Využívají ji nejen gymnazisté. Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..