Pátek 13. je tradičně spojen s pověrami o smůle, nehodách a nešťastných náhodách. Česká asociace hasičských důstojníků se právě proto rozhodla vyhlásit tento termín Dnem požární bezpečnosti, a strachy pověrčivců tak co nejvíce rozptýlit. Při této příležitosti otevřelo v Olomouckém kraji své brány všech (přiléhavě) 13 stanic profesionálních hasičů.

Přerovská zbrojnice samozřejmě nemohla chybět a pod vedením velitele Radka Ocelky připravila veřejnosti velice zajímavý program. K vidění byly statické ukázky veškeré požární mobilní techniky, prezentace zásahových obleků, jakož i praktické ukázky z pracovního života hasičů. Vysouval se požární žebřík do 30 metrové výšky, jezdilo se po požární tyči a někteří návštěvníci u ní i tančili. V průběhu akce taktéž došlo k předčítání hasičské pohádky, kterou pro děti sestavili samotní hasiči a která dle informací redakce byla orámovaná šťastným koncem.

V podobném duchu byla zakončena i celá akce, a to i přes to, že jejím závěrečným bodem byla kontrola průjezdnosti města Přerova. Za krásný a názorný program patří všem hasičům velký dík. Pověrčiví i nepověrčiví mohou být o něco klidnější – když se něco semele, jsme v dobrých rukou.



Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..