Rodinám, které mají zájem pečovat o své rodinné příslušníky v domácím prostředí, a také všem blízkým, kteří chtějí podpořit návrat pacientů do domácího prostředí i jejich rychlejší uzdravení, nabídne Nemocnice Přerov nově možnost individuálních konzultací i zácviku. Od měsíce září budou nabízet fyzioterapeuti rehabilitačního oddělení Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL, zacvičení členů rodiny pacienta v rámci rehabilitační péče v průběhu hospitalizace, a to vždy individuálně a s ohledem na aktuální zdravotní stav pacienta.

„Cílem těchto konzultací je zvýšit aktivitu pacienta na lůžku již během hospitalizace a urychlit tak jeho návrat do domácího prostředí, a léčit se za pomoci blízkých či členů rodiny, kteří si osvojí základní potřebné dovednosti v oblasti rehabilitační péče. Konzultace přitom probíhají vždy individuálně na míru potřeb daného pacienta,“ vysvětluje Bc. Jana Studeníková, vedoucí fyzioterapeut Nemocnice Přerov s tím, že nabídky mohou využít rodinní příslušníci osob, které jsou hospitalizovány v Nemocnici Přerov.

Hlavní náplní konzultací je teoretický i praktický nácvik rehabilitační péče o pacienta v průběhu hospitalizace na lůžku, zácvik na domácí cvičení s pacientem nebo také návrh a prezentace vhodných kompenzačních pomůcek.

„Na lůžkových odděleních často vídáme situace, kdy má rodina velký zájem o svého blízkého, ale kvůli neznalosti se bojí s pacientem manipulovat, pomoci mu do sedu, nebo se s ním třeba projít. Přitom právě v doprovodu blízkých pacienti často dosahují největších pokroků, protože se cítí příjemněji i bezpečněji,“ dodává Bc. Jana Studeníková s tím, že znalosti a dovednosti získané při konzultacích využijí rodinní příslušníci jak při návštěvách blízkých v nemocnici, tak i při pozdější péči o ně doma.

Konzultace budou probíhat v Nemocnici Přerov od září, a to každý týden vždy ve středy a pátky od 14 do 15 hodin, na základě objednání na konkrétním lůžkovém oddělení, na kterém je pacient hospitalizován. Objednávka je možná vždy nejpozději jeden den před požadovaným termínem.

Nemocnice Přerov

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..