Speciálními kostýmovanými prohlídkami doplněnými o vstupy historických skupin poctíme příjezd pana Petra Voka z Rožmerka s chotí Kateřinou z Ludanic. Tradiční oslava jednoho z nejvýznamnějších držitelů Helfštýna začne v sobotu 15. července od 15.00.

Letní měsíce konce 16. století trávil pan Vok se svou chotí Kateřinou z Ludanic na Helfštýnském panství
a Vokohradí je takovou oslavou jeho významného přínosu do obecné i stavební historie Helfštýna. Vzpomeneme na pověsti spojené s jeho přítomností a v rámci speciálních prohlídek se návštěvníci můžou těšit na vystoupení skupin oživlé historie, které předvedou, jak se v renesanci tančilo, bojovalo s meči či jaká hudba zněla z pánových komnat. Společně s dobrovolníky si pak můžete zasoutěžit na stylových stanovištích třeba v historickém kroketu, velkých deskových hrách nebo v různých dovednostních disciplínách.

Své umění předvedou pánové ze skupiny Adorea z Olomouce patřící k evropské špičce scénického  šermu. O taneční vystoupení se postarají dámy z Porty Temporis. Šermířské duely zajistí dvojice vystupující pod názvem Žehart. Svou kejklířsko-ohňovou show Vás strhne rodinná skupina Boca Fuego a o historické tóny fléten, šalmajů a tamburín se postará sdružení Vivat Flauto pod vedením Blanky Vysloužilové.

Soutěžní stanoviště a dílny si můžete užívat celý den pod vedením Studia Bez kliky a Atelieru Wolf. Komponované prohlídky budou vycházet od 15. hodiny odpolední vždy v celou hodinu a to až do 21. hodiny. Po poslední prohlídce vyvrcholí program zmiňovaným vystoupením s ohni.

zdroj: www.helfstyn.cz

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..