Přesně 666 zájemců o fotografie známých zákoutí i méně frekventovaných míst v Přerově dorazilo na výstavu Přerov je krásný během prvního týdne od jejího otevření. Autor Pavel Ondrůj vystavuje v Galerii města Přerova čtyři desítky fotografií svého rodného města a jeho okolí.

Ucelené fotografické sérii předcházelo publikování žánrových i dokumentárních snímků Přerova na autorově facebookovém profilu, kde před pěti lety založil speciální album s tehdy pracovním názvem „Přerov je krásný“ jako protest proti přežívající negaci, že je Přerov šedivý, nefotogenický a bez šmrncu. „Nelíbil se mi ten náhled věčných škarohlídů na Přerov a chtěl jsem jim dokázat opak,“ říká autor Pavel Ondrůj.

A důvod velkého zájmu o fotosérii zachycující Přerov? „Motiv našeho města přitahuje jako magnet. Když vystavíme Přerov jakkoli výtvarně uchopený, je to jistota. Ať jsou to oleje Mervarta, Krátkého, Kozáka či Kubáta, dobové i moderní fotografie, Přerov na starých pohlednicích, studentské perokresby nebo jen skici dětí ze ZUŠky, vždy to maximálně přitáhne návštěvnickou pozornost,“ dodala vedoucí Galerie města Přerova Lada Galová.

Snímky Pavla Ondrůje budou v galerii k vidění do 30. července, poté je vystřídá výstava Umění Cuijku.


Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..