První vozidlo bylo překážkou pro invalidu.

Už na začátku letošního roku avizovali zástupci Přerova, že obnovují odtahovou službu, která bude řešit auta, k nimž se nikdo nehlásí. Teď začala i druhá část odtahů – a to vozidel, která na silnicích prostě zavazí.

V první fázi bylo z přerovských ulic odvezeno na záchytné parkoviště v Předmostí devatenáct aut, dalších minimálně šest aut čeká odtah tento týden. Jednalo se výhradně o vozidla, která netvořila překážku silničního provozu, ale byla evidentně dlouhodobě odstavena. „Dále šlo o auta, která byla zajištěna botičkou – a jejich majitelé do třiceti dnů nepožádali o její odstranění. V některých případech šlo doslova o vraky, které na výzvu Městské policie Přerov odstranily technické služby, které pro nás službu zajišťují,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský. V současné době ale už funguje i odtahová služba, která řeší vozidla, jež aktuálně tvoří překážku silničního provozu. Lidově řečeno – zavazí. „Minulý týden bylo odtaženo první auto, jehož řidič – parkující v Želatovské ulici – nedodržel průjezdní profil a bránil ve výjezdu invalidovi. Této možnosti budeme i nadále využívat, řidiči by si měli proto dávat pozor, kde a jakým způsobem parkují,“ konstatoval Alexandr Salaba, který má na magistrátě odtahy aut na starosti. Připomněl, že v případě odtažení se nejedná o levný špás – provozovatel musí zaplatit 2783 korun za odtah vozidla a 150 korun za každý den, kdy auto stojí na odstaveném parkovišti.

Město Přerov využívá služeb brněnské odtahové služby, která se smluvně zavázala, že na požadavky bude reagovat v kterýkoliv den a v kteroukoliv denní i noční dobu. Odtah musí provést do hodiny a půl od nahlášení problému.


Doplňující informace k odtahům aut, která provádějí Technické služby města Přerova

  • K dnešnímu dni bylo odtaženo 19 vozidel, která dlouhodobě stála na přerovských silnicích.
  • Čtyři vozidla  byla ekologicky zlikvidována, čtyři auta byla vyzvednuta v zákonné lhůtě vlastníky a odtažena na jejich pozemek, nebo byla ekologicky zlikvidována.
  • Zbytek vozidel je řešen správním řízením.  Platí, že pokud se vlastníci nepřihlásí na výzvu a nezaplatí poplatky spojené s odtahem a parkováním, tak provedeme  ekologickou likvidaci jejich auta. Náklady pak budeme po majitelích vymáhat soudní cestou. Smlouva uzavřená mezi městem a technickými službami konstatuje, že za plánovaný odtah jednoho vozidla do celkové hmotnosti 3,5 tuny si Technické služby města Přerova účtují od města 1500 korun. Každý den parkování stojí navíc 150 korun.
  • Tento týden dojde k odtažení dalších  šesti až sedmi vozidel.
  • Seznam, popis a fotky všech odtažených aut jsou k dispozici na webových stránkách města Přerova.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..