Přerov – Koupit travnatou plochu vedle hotelového domu Strojař – tento záměr chtějí prosadit přerovští radní. Protože jde o strategické místo v centru, jsou ochotni za dva a půl tisíce metrů čtverečních dát z kasy města 6 milionů 700 tisíc korun.

„Pozemek nabídla městu pražská společnost Fine Line Develop. Ta nabyla vlastnické právo od původního majitele -společnosti Opera Bohemia – už před pěti lety,“ uvedl náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO). Právě na tomto místě měl podle plánů investora vyrůst před osmi lety jeden z nejvyšších přerovských domů – z projektu ale nakonec sešlo a travnatá plocha je teď volná.

Zástupci zmíněné společnosti Opera Bohemia se do přerovských dějin zapsali nechvalně. Přišli do města v roce 2007 s velkolepými plány, prostřednictvím nichž chtěli pozvednout tvář Přerova. Koupili od města čtvrť ve Škodově ulici, kterou slíbili srovnat se zemí a na jejím místě vystavět luxusní část s obchody a byty. Projekt ale skončil ostudou. Část domů, v nichž žili převážně Romové, byla sice zlikvidována, ale firma se dostala do finančních potíží a majetek skončil u insolvenčního správce, který vloni rozbořenou lokalitu prodal zpátky do majetku města.

Druhý přerovský projekt společnosti Opera Bohemia skončil rovněž nezdarem. Zástupci firmy koupili travnatou plochu vedle Strojaře, kde hodlali postavit výškový obytný dům. Dokonce už měli i zájemce na koupi bytů v této lukrativní části – ale ani tento projekt nedotáhli do konce. Po krachu se museli parcely zbavit a jejím novým majitelem se stala v roce 2012 právě firma Fine Line Develop.

Pozemek s adresou nábřeží Rudolfa Lukaštíka je pro Přerov více než strategický – je vedle hotelového domu Strojař, který vloni koupilo město do svého majetku za 40 a půl milionu korun a v současné době se připravuje soutěž na využití komplexu, který by měl sloužit bydlení. „Nezískat do majetku sousední parcelu by bylo nerozumné. Pozemek jev současné době nevyužívaný, jen občas tu má své místo lunapark. Travnatá plocha je u Bečvy, v blízkosti Sokolovny a Tyršova mostu, na dohled od městské památkové zóny. Pro Strojař to může být pěkná rozvojová zóna,“ shrnul přerovský primátor Vladimír Puchalský (SpP).

O tom, zda se pozemek stane majetkem Přerova, rozhodnou v pondělí 22. května zastupitelé.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..