Dvaašedesát posledních euroklíčů nabízejí úředníci z oddělení sociálních věcí a zdravotnictví přerovského magistrátu. Ti už předali lidem 273 speciálních klíčů, část jich ale ještě vydat zbývá. Euroklíče slouží postiženým a nemocným k tomu, aby mohli kdykoliv a důstojně navštívit veřejné toalety.
„Speciální klíč může zdarma získat každý občan s tělesným postižením, který je držitelem průkazu TP, ZTP, ZTP/P, diabetik, stomik, onkologický pacient a nově na něj mají nárok u osoby s diagnostikovanou Crohnovou chorobou a zánětlivými střevními onemocněními,“ uvedl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil, který má na starosti sociální oblast.
Podotkl, že systém využití je jednoduchý – stačí vložit univerzální euroklíč do zámku a otevřít si WC. „Konkrétně v Přerově mají hendikepovaní lidé možnost navštívit toalety na zimním stadionu, k dispozici jim jsou sociální zařízení v plaveckém areálu a na autobusovém nádraží. Celostátně pak mají možnost s tímto klíčem využít toalety na různých čerpacích stanicích a také v některých velkých hypermarketech,“ doplnila Jana Kupková z přerovského magistrátu, která euroklíče lidem vydává.
Zájemci ji najdou na adrese Smetanova 7, ve dveřích číslo 11.
Tuto službu určitě ocení i lidé, kteří se chystají cestovat do zahraničí, kde jsou rovněž budovy osazeny eurozámky. Jedná se totiž o mezinárodní projekt, který efektivně pomáhá lidem už skoro třicet let.
zdroj: prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..