101 závodnic se prezentovalo na startu 16 ročníku mezinárodního závodu v individuálních sestavách Přerovská stuha 2017. Moderní gymnastky tuzemských oddílů doplnilo 16 závodnic z Polska. V dopoledním bloku předvedly své výkony nejmladší závodnice, v odpolední části byly na programu sestavy nejvyspělejších závodnic kategorií kadetek mladších, starších, dorostenek, juniorek a seniorek. Diváci viděli individuální sestavy bez náčiní, se švihadlem, obručí, míčem, kužely  a stuhou.

Naděje nejmladší a mladší se ukázaly v sestavách bez náčiní a švihadlem. Ze čtyř kategorií zlato putuje do klubu SKP MG Brno díky S. BERVENO, N. ELEDEROVÉ a N. LEGINDI, do Krakowa si pohár odvezla D. PIETRUSZKA. Stříbrná pozice z víceboje zůstala zásluhou Elišky ZBOŽÍNKOVÉ, Nely HASOŇOVÉ a Natálie ZEMANOVÉ v domácím prostředí, do Bruntálu si cenný kov odvezla T. ROZPRÝMOVÁ. SSK Vítkovice měly bronzové umístění za výkony B. KALISKÉ a A. LŮZAROVÉ, La Pirouette Jeseník reprezentovala A. KOFROŇOVÁ a v Mantile Brno se radovali zásluhou E. BOĎOVÉ.

 

 

První zkušenosti ze závodního prostředí získala T. ÚRUBKOVÁ, O. DOČEKALOVÁ bojovala přes zdravotní handicap a obsadila 9. místo. V kadetkách mladších na koberci byly suverénkami ve švihadle a míči závodnice z Krakova v pořadí N. JAKUBOWICZ, E.. KOMAREVICZ a E. HEICHEL. Stuha a kužele doprovázela soutěž kadetek starších. Ve dvojboji nezklamala a vítězství ve dvojboji zůstalo Kateřině VAŘÁKOVÉ, H. PELCZAR ze Sokola Krakova získala stříbro a bronz si odvezla do Žďáru P. SUCHÁ.

V nejvyspělejších kategoriích byly k vidění výkony juniorek, dorostenek a seniorek. Zcela nejvyrovnanější suverénní výkon předvedla G.TRNKOVÁ z SKP MG Brno, která svým oddílovým kolegyním L. ANÝŽOVÉ a D. PEŠLOVÉ nadělila téměř desetibodový rozdíl ve výsledkové listině.

V kategorii seniorek si v trojboji sestav s obručí, míčem a stuhou poměřily síly D. ŠTĚPÁNKOVÁ z SKP MG Brno a z Vítkovice A. KOZOVÁ. Souboj skončil těsným vítězstvím D. ŠTĚPÁNKOVÉ. Do výsledkové listiny vítězek v kategorii dorostenek za obruč a kužele se letos zapsala N. PAVLOVSKÁ z SSK Vítkovice, stříbro putuje do SVČ Bruntál T. PALUPČÍKOVÉ a bronz získala domácí SÁRA ZBOŽÍNKOVÁ.

V neděli na koberec nastoupilo 68 závodnic, které si ve dvojboji sestav v pěti kategoriích kombinovaného programu Přerovská stužka 2017 poměřilo své síly. 15 závodnic domácího oddílu se snažilo zúročit tréninkové úsilí a obsadit co nejvyšší pozici ve výsledkové listině. Medailové umístění napříč kategoriemi si do své gymnastické kariéry dívky zapsala takto: Monika TOMEČKOVÁ prvenství, stříbro VERONIKA CHATRNÁ a Martina JEMELKOVÁ, bronz Alžběta SLEZÁKOVÁ , Hana HORÁČKOVÁ a Stela DOČEKALOVÁ.


Přerovská stuha 2017 – výsledky

 

Přerovská stužka 2017 – výsledky

Nadstandartní  zázemí sportovní haly TJ Spartak, výborná organizace soutěže, pohostinství pořadatelů a povzbuzování diváků přispělo k přátelské atmosféře závodu.

Před přebornickými a mistrovskými soutěžemi, které gymnastky čekají, byly závody důležitým testem výkonnosti všech gymnastek. Přípravu  všech 22 domácích závodnic startujících na obou soutěžích  a základní podíl na úspěšném víkendu má realizační tým ve složení: Iva OTÁHALOVÁ, Ivana BOŘUTOVÁ, Naděžda ŠVRČKOVÁ,  Alice OTÁHALOVÁ a baletní pedagog Lucie ROHÁČKOVÁ.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..