Přerov – V havarijním stavu je vzduchotechnika, která pro jediné přerovské kino zajišťuje větrání sálu – a v topnou sezonu slouží rovněž k vytápění teplým vzduchem. Radní města proto odsouhlasili pořízení nové vzduchotechniky. Na projekt budou žádat dotace.

„Nově navržené zařízení řeší rovněž chlazení přiváděného vzduchu v letním období. Návštěvníkům kina to přinese větší komfort,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO). Nová vzduchotechnika by měla přijít skoro na 4 miliony korun bez DPH, část nákladů by mohla pokrýt dotace z Operačního programu životního prostředí ČR. Zástupci města už nechali zpracovat průkaz energetické náročnosti budovy, který stanoví, jestli bude možné na dotaci s navrženými úpravami vůbec dosáhnout.

Kino Hvězda je v současné době jediným kinem na území Přerova. Bylo otevřeno v roce 1975 a od té doby nepřetržitě promítá. „Objekt patří městu, které za posledních deset let do jeho úpravy investovalo. Významná částka šla například do digitalizace, která proběhla v roce 2009 a přišla na 4 miliony korun. Dalších 3 a půl milionu korun putovalo do pořízení nových podlah a sedaček,“ vzpomněla Daniela Novotná z Kanceláře primátora.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..