Přerov – Oslavy prvního máje přilákaly na přerovské hradby stovky kytaristů, kteří se snažili připojit k polskému rekordu. Společně tak zazněly skladby od Jimiho Hendrixe, Boba Dylana a skupiny The Animals.

Celý nápad vzešel z nápadu v polské Wroclawi, která se podobnými setkání může pochlubit už od roku 2003. „Loni se počet účastníků vyšplhal na neuvěřitelné číslo – 7 356 hráčů na kytaru. I když se nám asi nepodaří pokořit wroclawský rekord, smyslem kytarového happeningu je přilákat ke společnému hraní ty, kteří mají rádi Jimiho Hendrixe, a užít si skvělé odpoledne,“ říká Pavel Ondrůj z Nadačního fondu Blues nad Bečvou.

Přerovské hradby tak obsadilo přes 50 kytaristů, ale i další hudebníci. Tento výjimečný zážitek si nenechala ujít spousta přítomných diváků, kterých bylo až na 600. Klíčovou postavou téměř padesáti kytaristům byl sbormistr Dětského pěveckého sboru Vocantes Michal Sabadáš, bez kterého by se celá akce pochopitelně neobešla.

V celém ansámblu se objevili jak zkušení kytaristé z řad učitelů či vyhraných hudebníků, tak i začátečníků, kteří si přišli zahrát pro radost. Opory, které udávaly tempo, byly například přerovský zpěvák a kytarista Petr Skácel či Jan Tomešek.


Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..