Obvykle bývá pod okny domu. A je často tím prvním, co nás před vstupem zaujme. Někde je pěkná, nápaditá, bohatá či střídmá – a jinde přerostlá, zaplevelená, zanedbaná. Řeč je o předzahrádkách domů, na něž se letos opět zaměří porota, která bude hledat tu nejhezčí zahrádku před domy v Přerově a v jeho místních částech.

„Mnoho lidí věnuje nezištně svou energii, čas a peníze předzahrádkám domů. Přispívají tak ke zkrášlování veřejného prostoru. Rádi bychom finančně ocenili ty nejhezčí předzahrádky a tím občany podpořili v dalším zkrášlování,“ konstatuje radní Jan Horký (SpP), který podmínky soutěže Předzahrádka roku 2017 předložil ke schválení radě města. Soutěžit se bude tradičně ve dvou kategoriích – předzahrádka bytového domu a rodinného domu.  Každá z nich bude mít tři místa s finančním ohodnocením podle pořadí – 3 tisíce korun za bronzové místo, 5 tisíc za stříbrnou příčku a 8 tisíc za zlato. Předzahrádky bude posuzovat odborná porota a letos poprvé mezi porotci zasednou i vítězové předešlých ročníků, kteří se už podle pravidel nemohou letošního klání účastnit.

Zájemci se mohou hlásit do 30. června na adrese: pavla.roubalikova@prerov.eu. V přihlášce musejí uvést své jméno a příjmení, kontakt, přihlašovanou kategorii, přesně označit místo své předzahrádky a samozřejmě zaslat minimálně jednu aktuální barevnou fotku. Přihlášky budou posuzovány anonymně, porotci si všechna místa osobně prohlédnou a výsledky budou známy nejpozději 3. listopadu.

www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..