Hned několik oprav vodohospodářské struktury se plánuje v nejbližších dnech v ulicích Přerova. Vyměněny budou kilometry potrubí, některé vodovodní řady čeká rekonstrukce, dojde k propojení kanalizací. „Obyvatelé stavbami dotčených ulic budou muset být trpěliví a vydržet dočasné omezení, které činnost tohoto druhu přináší,“ konstatoval přerovský primátor Vladimír Puchalský (SpP). Vodovody a kanalizace Přerov zaplatí v roce 2017 jen za tyto stavby 48 milionů korun.

„Od poloviny dubna do začátku července bude probíhat výměna trasy kanalizace v ulici Čapka Drahlovského, kde bude vyměněno potrubí v délce 450 metrů. Od začátku června do konce prázdnin pak bude probíhat oprava vodovodního potrubí v Komenského a Kojetínské ulici – a to v úseku od Žerotínova náměstí až po světelnou křižovatku v ulici Velké Novosady, dále pak od Kazeta až za železniční trať,“ informoval ředitel Vodovodů a kanalizací Přerov Miroslav Dundálek. Upřesnil, že potrubí bude ukládáno bezvýkopovou metodou, kdy je nové potrubí zatahováno do rozrušeného původního potrubí. I když práce budou pro Přerovany znamenat určité omezení, nepůjde v tomto případě o velkoplošné narušení chodníků, protože metoda má menší nároky na zábor území.

„Na tuto opravu pak bude navazovat výměna potrubí v délce 160 metrů v Kainarově ulici. Rekonstrukci musíme stihnout dříve, než projde místní asfaltová komunikace plánovanou úpravou,“ uvedl ředitel Dundálek. Vzpomněl, že dělníci zamíří v dubnu i do místní části Henčlov, kde budou až do konce května pokračovat ve výměnách zbývajících vodovodních řadů, které začaly vloni a letos budou dokončeny.

Největší a nejnáročnější akce Vodovodů a kanalizací odstartuje v prvních květnových dnech a potrvá až do konce srpna příštího roku. Mezi odborníky je známá pod názvem „Přerov – převedení části odpadních vod ze sběrače Z“ – laicky řečeno se ale bude jednat o propojení kanalizace mezi budoucí okružní křižovatkou v Dluhonské ulici přes ulici Na Hrázi až na Velkou Dlážku, kde dojde k napojení na současný kanalizační sběrač. Bude tu položena nová – a z části nahrazena původní – kanalizace v celkové délce 850 metrů.

„Náročnost stavby spočívá v tom, že část v délce 130 metrů bude provedena ražbou štítem průměru 220 centimetrů – a to z důvodu stísněných podmínek v části ulice Na Hrázi. Přechod pod ulicí Velká Dlážka pak bude proveden protlakem,“ vysvětlil Miroslav Dundálek. Zároveň upozornil na to, že si stavba vyžádá určité omezení provozu v Tržní ulici – konkrétně v prostoru křižovatky s ulicemi Polní a Dluhonská.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..