Přerov – Další rozpracované případy na úseku výroby a distribuce drog koncem března úspěšně zakončili policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování.V rukou policistů nejprve skončil 34-letý muž z Přerova, který byl již obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Zadržení podezřelého neproběhlo hladce, ale muselo dojít k násilnému vstupu do přerovského bytu, protože muž nereagoval na výzvy k otevření a hrozilo nebezpečí zničení omamných a psychotropních látek. Při zadržení nedošlo ke zranění ani škodě na majetku. Spolu s ním byly uvnitř bytu zadrženy ještě další dva muži ve věku 24 a 35 let, kdy se jednalo o odběratele a uživatele drog. Všichni skončili v policejních celách. Jeden ze zadržených byl propuštěn na svobodu ještě týž den a další dva o den později.

Trestní stíhání obviněného muže je vedeno na svobodě. Při domovní prohlídce byly v bytě zajištěny věci pocházející z majetkové trestné činnosti, která byla páchána na území okresu Přerov. Jednalo se převážně o mobilní telefony a jízdní kola, které obviněnému nosili odběratelé drog. V souvislosti s tím byl objasněn také případ ukradeného vibračního pěchu v hodnotě 80 000 Kč. Za jeho činnost mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Ani pobyt ve vězení nenapravil 30-letého recidivistu, který opakovaně vyráběl a zprostředkoval dalším osobám pervitin. K tomu docházelo od roku 2015 až do doby jeho zadržení. Drogy vyráběl na zařízení, které si za tímto účelem pořídil, v jedné z přerovských ubytoven nebo venku v přírodě.Pervitin předával za úplatu nebo zdarma za protislužby, spočívající především v dodání léčiv, které slouží k výrobě zakázané látky. Již v roce 2013 byl za stejnou činnost pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.

Kriminalisté muže podezřelého z tohoto jednání zadrželi a následně i obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu nyní hrozí již trest vyšší a to od dvou do desíti let. Kriminalisté spolu se spisovým materiálem dali státnímu zástupci také návrh k podnětu k jeho vzetí do vazby, který byl akceptován a obviněný skončil ve vazební věznici v Olomouci.

Prozatím posledním obviněným z prodeje a distribuce drog, který skončil koncem března v rukou přerovských kriminalistů je teprve 22-letý mladík. Byl zadržen v Tovačově a společně s ním skončil v policejní cele i 34-letý muž, který byl po provedených úkonech následující den propuštěn. Při zadržení museli být proti oběma použity donucovací prostředky, protože odmítli na výzvu zakročujících policistů opustit vozidlo. Mladého muže kriminalisté po noci strávené v cele obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, protože od roku 2016 až do doby zadržení prodával pervitin dalším osobám.

Při zadržení měl obviněný u sebe 0,52 g pervitinu, téměř 20 g marihuany a 10 g hašiše. V místě jeho bydliště byla provedena domovní prohlídka, která o řádném způsobu života obviněného zrovna nevypovídala. Jeden z pokojů měl upravený tak, aby v něm mohl tzv. indoorovým způsobem pěstovat rostliny konopí setého. Policisté zajistili 7 dvaceticentimetrových rostlin a 12 semínek konopí. Při prohlídce nalezli také 111,12 gramů sušené marihuany, kterou měl určenou k distribuci a výrobě hašiše? Ani tohoto muže neodradil od jeho opakované nelegální činnosti trest, který si od soudce vyslechl již v září roku 2015, kdy byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody. Na základě odsouzení za předchozí majetkovou trestnou činnost k odnětí svobody byl eskortován na základě rozhodnutí soudu do věznice k výkonu trestu.


Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..