Přerov – Od čtvrtka 30.3. musí zbystřit všichni řidiči motorových vozidel, kteří budou chtít projet Wurmovou ulicí. Ve směru od Finančního úřadu ke křižovatce na Komenského se totiž podle nové dopravního značky už dá projet pouze v opačném směru.

„Touto úpravou dojde k odstranění nepřehledné křižovatky s ulicí Komenského – konkrétně s vyústěním cyklostezky a chodníku s přechodem pro chodce. Cyklista jedoucí po stezce má totiž špatné rozhledové poměry za nároží budovy v místě křižovatky – a stejně tak měl zhoršený výhled řidič jedoucí z Wurmovy ulice na Komenského třídu,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO).

Úprava má přinést lepší podmínky i pro chodce. „Bylo běžné, že na přechodu přechodu pro chodce stálo auto a byli nuceni jej obcházet a pohybovat se tak mimo chráněný prostor přechodu. Tato situace bývala zvlášť nebezpečná pro děti, které kličkovaly mezi auty,“ doplnil přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík. Součástí navrženého řešení je rovněž zřízení protisměrného jízdního pruhu cyklisty.

 

Komentář

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..