Před dvěma dny odstartovala druhá vlna EET. Tentokrát se týkala maloobchodníků, stánkařů ale dokonce i velkých obchodních řetězců. Zavedení opět vzbudilo velkou vlnu emocí. Zatímco někteří v EET nevidí problém, pro jiné je velkou komplikací.

Podle místopředsedy Okresní hospodářské komory Milasa Sivery někteří podnikatelé opět situaci podcenili „byli jsme překvapení kolik obchodníků nechalo její zařizování na poslední chvíli“ říká. Ti, kteří se zařizováním EET neotáleli, v ní většinou velkou komplikaci nevidí. Mezi tyto podnikatele patří i majitelka obchodu se zdravou výživou Jana Zbytková. Při výběru vhodného zařízení se řídila především cenou a po technické stránce nemá novému systému prý co vytýkat.

Specifickou skupinou, které se EET nově dotkla jsou trhovci. Pro ty může evidence tržeb být nepříjemnou komplikací. Paní Hyrniková s manželem poskytují zboží prostřednictvím stánkového prodeje. Největší přítěží je pro ně každodenní složité chystání techniky. Jejich velkým nepřítelem je také počasí. „EET jsme měli zřízenou přes tablet, ale při nízkých teplotách přístroj zkrátka nefungoval, tak jak by měl“ říká. Další vlna EET nás čeká přesně za rok v březnu. Tentokrát se bude týkat lékařů, taxislužeb, řezníků nebo veterinářů.

Zdroj obrázku: http://www.jaknaetrzby.cz/eet/zakladni-informace

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..