I když se léto zdá ještě vzdálené, přerovští radní se už teď zabývali vylepšením technologie letního koupaliště v místní části Penčice. Odsouhlasili vypsání veřejné zakázky, která bude spočívat v opravě systému recirkulace bazénové vody. Nová technologie vyjde na 4 miliony korun a její pořízení musí ještě odsouhlasit zastupitelé.

„Počítáme s tím, že na stávající rozvody upravené vody bude napojeno nové zařízení úpravny bazénové vody – čerpadla a pískové filtry doplněné o měřící a dávkovací stanici včetně technologických rozvodů,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO). Připomněl i to, že v další části dojde ke zhotovení nového rozvodu – výtlaku vody do bazénu, kterým bude doplněn systém napouštění vody o technologicky vhodnější systém míchání vody.

Koupaliště v Penčicích pojede letos už jednatřicátou letní sezónu. V posledních letech se do jeho modernizace investovaly miliony korun. „Například v roce 2008 tu byly pořízeny nové turnikety za 70 tisíc korun, o rok později dostaly děti novou skluzavku, která přišla skoro na tři čtvrtě milionu korun, léto roku 2013 bylo ve znamení nově zrekonstruované terasy, za kterou jsme zaplatili 1, 7 milionu korun,“ konstatoval Stanislav Jurečka z přerovského magistrátu. Jak dále vzpomněl, v roce 2014 prošel rekonstrukcí dětský bazén, což stálo milion sto tisíc korun, další investicí pak byla oprava fasády za 150 tisíc a oplocení areálu za téměř 100 tisíc korun.

Areál v místní části Penčice patří k nejvíce navštěvovaným koupalištím na Přerovsku. Například vloni se tu rekreovalo 7 tisíc 385 návštěvníků a předloňské horké léto přivábilo do Penčic dokonce 17 tisíc 728 lidí. Areál pojme tisícovku zákazníků – a ve vodě může najednou pobývat až 250 lidí. Koupaliště je výjimečné i tím, že nabízí nudistům celou terasu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..