Přerov – Medaili Jana Amose Komenského by mohly letos získat osobnosti Přerova, které významným způsobem přispěly k propagaci města, a to v různých oblastech činnosti –zejména v hudbě, výtvarném umění a architektuře, dramatickém umění, literární činnosti,sportu, vědě, výchově a vzdělávání. Cena je otevřená i pro lidi, kteří stáli za záchranou lidského života. Nominace na cenu budou přijímány do konce května, rozhodovat o jménech kandidátů budou zastupitelé.

„Najdou-li se mezi Přerovany zajímavé osobnosti, budou ceny předávány podle nových pravidel. V minulosti bylo zvykem, že se cena udělovala každý rok – tím se ale její význam postupně devalvoval. Proto jsme se rozhodli, že Medaili Jana Amose Komenského budeme udělovat vždy ve třetím roce volebního období – v našem případě tedy v roce 2017,“ vysvětlil nová pravidla primátor města Přerova Vladimír Puchalský (SpP). Zásady mluví také o tom, že cenu bude mít šanci získat maximálně pět osobností.

Nominaci může na odbor Kanceláře primátora zaslat do 31. května každý občan, který je přesvědčen o lidských, profesních či sportovních kvalitách svého rodinného příslušníka, kamaráda, kolegy, nebo třeba souseda. Návrh musí obsahovat jméno a příjmení kandidáta, jeho krátký životopis, řádné zdůvodnění návrhu a také kontaktní údaje navrhovatele. Zájemci mohou posílat své návrhy na adresu: Kancelář primátora Magistrátu města Přerova, Bratrská 34, Přerov – nebo na mail: kp@prerov.eu, popřípadě prostřednictvím Portálu občana(https://portal.prerov.eu).

Medaile Jana Amose Komenského, která je dílem přerovského sochaře Josefa Bajáka, bude předána při příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu. Medaili předávají zástupci města od roku 1964 a do dnešního dne ji získalo 438 osobností, popřípadě kolektivů.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..