Přerov/Lověšice – Ve středu 29. března 2017 byl v 1:09 v obci Lověšice, místní části města Přerov, oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár osobního automobilu v přístavbě rodinného domu. Na místo události vyjela profesionální jednotka ze stanice Přerov spolu s jednotkami SDH obcí Přerov, Troubky a profesionální jednotkou podniku SŽDC Přerov.

Průzkumem místa zásahu bylo zjištěno, že se jedná o požár dvou osobních automobilů pod přístřeškem ve dvorním traktu rodinného domu, kdy jedno vozidlo bylo již celé v plamenech a druhé vozidlo bylo z části zasaženo požárem. Na likvidaci požáru byly použity dva vysokotlaké vodní proudy a jeden vodní proud C na ochlazování přilehlé střechy. Velitelem zásahu byla v 1:26 hlášena lokalizace požáru (požár se přestal šířit, síly a prostředky na místě zásahu postačují zabránit jeho dalšímu šíření). Likvidace požáru byla ohlášena v 2:22 hod.

Výše škody způsobena požárem byla na vozidlech předběžně odhadnuta na 700 000 Kč a na budově 300 000 Kč. Jednotky svým včasným zásahem uchránily majetek v hodnotě zhruba 1 000 000 Kč. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..