Odstartovala registrace do soutěže Do práce na kole. Na podporu akce se v Přerově pojede cyklojízda v pivních kostýmech.

Sedmý ročník soutěže „Do práce na kole“ začíná sbírat první účastníky. Zájemci, kteří chtějí v květnu jezdit do práce na kole, elektrokole, koloběžce, bruslích, longboardu, handbiku či vozíčku – a přitom vyhrát zajímavé ceny – se musejí přihlásit do 30. dubna na adrese: dopracenakole.cz.

Registrace do soutěže „Do práce na kole“

Cílem kampaně je přivést obyvatele k využívání šetrných způsobů dopravy, ulevit životnímu prostředí a vnést více pohybu do pracovního dne. Stačí jen vytvořit týmy o 2 až 5 lidech a během května pak co nejčastěji jezdit do práce „na vlastní pohon“.

„Čím dříve se zájemci zaregistrují, tím lépe. Získají výhodnější cenu startovného a dříve obdrží soutěžní triko se startovním balíčkem,“ konstatoval přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík.  Ten zároveň připomněl, že do akce se letos kromě Přerova zapojí dalších 32 pořadatelských měst z celé republiky, takže konkurence bude velká. „Vloni se soutěže zúčastnilo 11 tisíc lidí z celé republiky, letos se očekává ještě větší počet. Soutěžit se bude v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a hodnotit se bude i kreativita.  Oceněný bude tradičně i „cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky, aby mohli jeho zaměstnanci jezdit do práce na kole,“ doplnil Jiří Janalík.

V Přerově se navíc v rámci osvětové kampaně chystá recesní cyklojízda, která bude startovat v pátek 21. dubna v 17 hodin v Michalově a její účastníci následně projedou městem. Letošním tématem budou kostýmy na téma pivní kultura a pivovarnictví. Jednat se bude o symbolický odkaz na 145. výročí založení přerovského pivovaru, který slaví své narozeniny právě v den cyklojízdy.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..