Páteční sněžení se podepsalo i na nehodě sypače, který sjížděl do obce Polkovice. Ve směru od Uhřičic dostalo nákladní vozidlo vezoucí několik tun sypací soli smyk u ostrůvku, který začíná se začátkem obce. Sypače zastavil až hřbitovní plot.

Nákladní vozidlo řídil 57letý řidič, který dle šetření na místě, nepřizpůsobil rychlost vozidla na sněhové pokrývce a dostal smyk. S náklaďákem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde poškodil směrový sloupek, oplocení přilehlé zahrady, pak přejel přes parkoviště nedalekého hřbitova, kde poškodil ještě dopravní značku a zábradlí. Neovladatelný vůz zastavila až hřbitovní zeď, která spadla a poškodila ještě pět hrobů. Vůz se po nárazu převrátil na bok.

Místo nehody zajistila hlídka policistů z Kojetína a hasiči provedli zajištění provozních kapalin. Ke zranění řidiče ani dalších osob naštěstí nedošlo a provedená zkouška na možné požití alkoholu před jízdou byla negativní. Policisté nehodu vyřešili na místě a řidiči uložili blokovou pokutu ve výši 2 000 Kč. Celková škoda, která uvedenou nehodou vznikla, byla vyčíslena na 203 000 Kč.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..