Dva případy alkoholou za volantem řešili strážníci v uplynulých dnech. V prvním případě ženu, která řídili se třemi promilemi, ve druhém mladíka, kterého zastihili policisté v zakrváceném triku na výpadovce. Jak se ukázalo, vypůjčil si opilý bratrovo auto, které obratem naboural.

Vypotácela se z baru a chystala se odjet autem

Ani sněhová peřina, která pokryla město, nezabránila některým osobám sednout po požití alkoholu za volant. Nejprve strážníci přijali po půlnoci oznámení o podnapilé ženě, která se pohybuje po baru v centru města a hodlá odjet svým vozem. Motohlídka přijela na místo a skutečně nalezla sněhem zapadaný osobní vůz.

„Strážníci na několik minut odstavili služební vozidlo a následně uviděli ženu, která vyklopýtala z barových dveří a jen stěží zvítězila nad gravitací. Nakonec se jí podařilo nasednout a začala z místa odjíždět. Po pár metrech se hlídce podařilo řidičku zastavit,“ uvedl Miroslav Komínek z Městské policie.

Řidička mluvila nesrozumitelně a z jejího dechu byl cítit alkohol. Nejprve odmítala provést dechovou zkoušku, nicméně nakonec přivolané hlídce republikové policie nadýchal téměř tři promile. Pro podezření ze spáchání trestného činu si tak policisté případ převzali.

Mladíka v krvavém tričku zastavili policisté na výpadovce

O dvě hodiny později si strážníci všimli mladíka, který šel v zakrváceném triku a teplácích po temné výpadovce z města. Hlídka mladíka zastavila a zjistila, že nese pod paží autorádio a má krvavé škrábance na rukou. Mladík hlídce tvrdil, že se vrací od kamaráda, kterému chtěl ve tři hodiny v noci prodat toto autorádio, ale ten si koupi údajně rozmyslel.

Krok chodce byl velmi nejistý a opakovaně odmítal lékařské ošetření. Strážníci dvacetiletého mladíka naložili do vozidla a přejeli s ním do místa bydliště. Zde vyšlo najevo, že rádio patří do vozidla jeho bratra, avšak vozidlo zmizelo.

Další hlídky tedy provedly kontrolu výpadovky a zde skutečně nalezly inkriminovaný vůz havarovaný v příkopu. Mladík se nakonec přiznal, že si vozidlo bez dovolení a bez řidičského oprávnění vzal a odjel s ním, přestože měl více než jednu promile alkoholu. Když havaroval, vzal z auta to nejcennější – bratrovo autorádio. Případ si opět převzala republiková policie.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..