Havarijní stav stadionu na Sokolské ulici je dlouhodobým jablkem sváru. Ve vleklém sporu figuruje TJ Spartak, jakožto provozovatel a fotbalový klub 1. FC Viktorie, která je nájemcem. Kdo však může za jeho neutěšený stav? 

V minulosti byl objekt provozován fotbalovým klubem a následně byl předán Spartaku. Pod taktovkou fotbalistů se však stadion dostal do havarijního stavu. Spartak byl nucen učinit nákladné opravy, díky kterým je stadion v nynějším stavu. Ve špatné technické situaci jsou podle předsedy Spartaku Olega Plška především prostory užívané fotbalisty, na kterých se odráží jejich nešetrné zacházení s tímto majetkem. Podle zástupců 1. FC Viktorie je však hlavním problémem celková kondice stadionu, kterou nelze v žádném případě označit za reprezentativní. Stadion si vyžaduje své opravy a investice, kterých se objektu podle nich nedostává.  V současné době je 1. FC Viktorie nucena trénovat na umělé trávě v Tršicích, jelikož jsou pro ni finanční podmínky za pronájem plochy nastavené Spartakem příliš náročné.

Pozemky pod sportovišti Spartaku jsou města. Přerov nyní se Spartakem jedná o vysměňování majetků tak, aby pozemky a sportoviště měly vždy jednoho majitele. Dokud nemovitosti nebudou v rukou města, Přerov do nich jakožto do cizího majetku investovat nehodlá. Cílem 1. FC Viktorie je podle slov jejího předsedy Petra Vojáčka, vrátit stadion zpět fotbalistům. Dlouhodobé vleklé problémy mezi Spartakem a 1. FC Viktorií jsou také důvodem rezignace Petra Vojáčka, který ve své funkci setrvá do únorové valné hromady.

 

Zdroj obrázku: https://cs-cz.facebook.com/1Fc-Viktorie-Přerov-671496929571988/

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..