Silničáři se dnes museli potýkat s první větší sněhovou nadílkou, která napadla přes noc. Plné ruce práce neměly jen Technické služby, ale i řidiči, kteří museli svá auta omést od vrstvy prašanu. Právě řidiči jsou těmi, kteří by v těchto dnech měli dbát zvýšené opatrnosti.

Podle technicko-provozního náměstka Tomáše Lolka mají Technické služby města Přerova k dispozici šest strojů. Mezi nimi jsou tři stroje určené na chodníky, dva chodníkové sypače, jeden velký sypač a dva traktory na plužení. Ze zákona se o chodníky stará město a nikoliv obyvatelé jednotlivých domů, z tohoto důvodu spadá jejich údržba také pod přerovské technické služby. „Pokud lidé sníh sami odklidí, je to pro nás určitě velká pomoc“ říká Lolek.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu si však sněhu příliš neužijeme. Mělo by přijít lehké oteplení už jen se sněhovými přeháňkami. I přesto by však zvýšené opatrnosti vedle řidičů měli dbát i chodci a cyklisté, kteří by v těchto dnech měli kola nechat raději doma. Od ranních hodin bylo na linku policie nahlášeno více než 30 nehod způsobených právě změnou počasí.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..