Stávající požární stanice v ulici Šířava, která byla vybudována ve 30. letech minulého století, z níž denně vyjíždějí posádky HZS Olomouckého kraje k zásahům, již zcela nevyhovuje požadavkům dnešní doby.

„Veškerá zázemí pro výkon jednotky a pracoviště jednotlivých služeb jsou poddimenzována, nestačí současným počtům příslušníků i techniky a vůbec vykonávaným činnostem tak, abychom měli zázemí, které si bezpečnostní sbor této kategorie zaslouží,“ říká ředitel UO Přerov HZS Olomouckého kraje Miroslav Čoček.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (dále jen ÚZSVM) nyní bezúplatně převedl HZS Olomouckého kraje tři pozemky v místní části Přerova – Újezdec, kde má nová zbrojnice vyrůst. „Převedené pozemky mají celkovou výměru 844 metrů čtverečních a účetní hodnotu 165 178 korun. Jedná se o účelovou komunikaci, zatravněný pozemek a manipulační plochu – nevyužitý pás zeleně na okraji průmyslového areálu,“ popisuje mluvčí ÚZSVM Radek Ležatka.

„Pozemek, na kterém by měla nová stanice vyrůst, patří nejen ÚZSVM, ale i Pozemkovému úřadu. Zatím máme zpracovaný záměr a podali jsme projektovou žádost o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Zatím ale ve věci nebylo rozhodnuto,“ uvedla krajská mluvčí HZS Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Pokud půjde vše podle plánu, tak by své nové útočiště mohli přerovští hasiči obývat v první polovině roku 2019.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..