Vše nasvědčuje tomu, že rok 2017 bude ve znamení velkých investičních akcí města. Finančních prostředků se dočká odbor dopravy, životního prostředí i školství.

„Město Přerov v letošním roce plánuje investice ve stovkách miliónů korun“ řekl náměstek primátora Petr Měřinský. Mezi hlavní investiční akce patří oprava Dluhonských mostů. Ta se bude pohybovat okolo 100 milionů korun. V plánu je také další etapa rekonstrukce sídliště v Předmostí, která bude stát asi 9 milonů korun. Počítá se také s opravami chodníků a komunikací za 20 milionů.

„Mezi hlavní priority města patří především strategické věci silniční dopravy“ uvedl primátor města Vladimír Puchalský. Pokračovat budou práce na dálnici Říkovice – Přerov a Lipník – Přerov. V roce 2017 by také měly začít stavební práce na dlouhodobě očekávaném průpichu. Chystá se také výstavba protipovodňové zídky v lokalitě U tenisu.

V oblasti školství budou peníze vynaloženy především na opravy budov mateřských škol a nové herní prvky na jejich hřištích. Podle náměstka primátora Petra Navrátila byly právě školky v posledních letech, co se týče rekonstrukcí, opomíjeny. Změnou je také zrušení Střední zdravotnické školy v Přerově. Zřizovatelem střední školy je kraj, takže město nemohlo přesunu výuky do Hranic zabránit.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..