V roce 2018 by mělo dojít ke zrušení odloučeného pracoviště Střední zdravotnické školy v Přerově a výuka by se měla přesunout do Hranic. To by však mohla být závažná komplikace pro mnohé studenty.

Podle informací zástupce rodičů se první a druhé ročníky dozvěděly o rušení odloučeného pracoviště zdravotnické školy v Přerově až pár týdnů před Vánoci minulého roku.  Na střední školu chodí studenti i z okolí Přerova, pro které bude dojíždějí do Hranic složité a nákladné. Kdyby byli o situaci informováni včas, nejspíše by se rozhodli pro jinou střední školu. O zániku se začalo diskutovat kvůli nákladům, které si vyžaduje provoz budovy. Podle ředitelky školy však studenti byli informováni o možném zrušení včas, a to prostřednictvím internetových stránek. 

Východiskem ze situace by bylo přesunutí výuky ze současné budovy do jiných prostor. To však podle ředitelky není možné. Obor zdravotnictví trpí dlouhodobě nedostatkem zdravotních sester, proto se zrušení zdravotnické školy zdá jako iracionální krok. Střední školy však v Česku spadají pod kraj a nikoliv pod město, Přerov tak s tímto problémem nemůže údajně nic dělat.

 

 

Zdroj obrázku: https://img.firmy.cz/premise/full/201308/2117/b7/5214fd95b7cbd3b25d1d0700?v=1

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..