Letošní oslavy příchodu nového roku proběhly v relativním klidu. Hasiči a policisté si pochvalují klidný průběh silvestrovské noci, záchranáři naopak museli vyjíždět k téměř 250 případům po celém kraji. Mezi nimi i auto v potoce nebo pád z kola, který způsobilo leknutí z petardové rány.

Hasiči i policisté měli klidnou noc

„Hasiči v Olomouckém kraji zažili letos relativně klidnou silvestrovskou noc, během které vyjeli celkem k pěti požárům a jedné dopravní nehodě,“ shrnuje silvestrovské oslavy mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiči během noci řešili vzplanutí dutého kmene v prostějovských sadech, požáry keřů od rachejtlí, a také požáry několika kontejnerů s odpadem, ve kterých skončily nepozorně odhozené rachejtle. Mezi nimi byl i požár kontejneru v přerovské Wurmově ulici, kde požár zasáhl dvě nádoby na odpad. Jeden kontejner shořel úplně, druhý byl ohněm poškozen.

„Letošní Silvestrovské oslavy patřily k nejklidnějším za posledních několik let. Strážníci nemuseli řešit žádné větší výtržnosti ani násilnosti. Silvestrovské veselí tak odneslo jen několik odpadkových košů. Celkem vyjížděli strážníci jen k šesti případům a to se podobá spíše všední noční službě než tradičním bouřlivým oslavám,“ shrnuje noční službu policistů zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Záchranáři byli v jednom kole, v noci vyrazili k 250 případům

„Jedny z nejnáročnějších lze hodnotit oslavy Silvestra a následně příchodu nového roku v Olomouckém kraji pro posádky zdravotníků a dispečery zdravotnického operačního střediska ZZS OK. Zatímco v loňském roce za stejný čas řešila zdravotnická záchranná služba 145 výjezdů, aktuálně čítáme již téměř 250 výjezdů posádek ZZS OK,“ komentoval v průběhu oslav stiuaci mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Smutnou bilanci uzavírá vážná dopravní nehoda osobního vozidla se zraněním pěti osob, vozidlo po kolizi zůstalo na střeše v příkopu poblíž potoka. K dopravní nehodě došlo mezi Uničovem a Želechovicemi. Během nočních oslav z celkového součtu výjezdů řešili zdravotníci na čtyři desítky velmi vážných situací, při kterých docházelo k různým úrazům končetin a poraněním v oblasti hlavy. Mezi zmiňovaná poranění také ve čtyřech případech patří zranění způsobené zábavní pyrotechnikou. Náročnou službu všech posádek bohužel již tradičně a ve většině případů doprovází přemíra požití alkoholických nápojů ošetřovaných, chování a agrese pacientů následně znepříjemňuje pomoc zdravotníků na hranici fyzického ohrožení jich samotných. K výběrů pestrosti událostí i pro letošní rok evudují záchranáři různá napadení, řezná poranění od sklenice a jiných předmětů, intoxikace, podchlazení po pádu do potoka, ale i pád z kola způsobený leknutím po úderu petardy či různé šarvátky končící zhmožděninami.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..