Začátkem minulého týdne si policisté počíhali na 44letého muže z Přerovska, který pěstoval marihuanu a sbíral lysohlávky. Ty pak prodával v Čechách i v Rakousku. Právě na cestě za obchodem ho kriminalisté zastavili mezi Horní Moštěnicí a Říkovicemi.

K jeho zadržení došlo v pondělí v odpoledních hodinách mezi obcemi Horní Moštěnice a Říkovice, když cestoval svým BMW do Rakouska, kde měl v úmyslu omamné látky dál distribuovat. Na výzvu k vystoupení z vozidla nereagoval, proto policisté použili v souladu se zákonem donucovací prostředky a muž skončil v poutech. Ve vozidle bylo nalezeno sušené konopí o celkové váze necelých 215 g. Jeden gram prodával v rozmezí od 120 do 130 Kč. Na své obchodní cestě si tak mohl přijít téměř na 30 000 korun. Po zadržení skončil v policejní cele, kde strávil noc.

Ve stejný den kriminalisté prohledali také pěstitělův byt. Zajistili tu textilní stan vybavený speciálními prostředky a pomůckami, ve kterém pěstoval tzv. indoorovým způsobem 36 ks rostlin konopí o vzrůstu od 50 do 70 cm a dalších 42 ks o výšce 10 cm. V bytě byla nalezena i semena rostlin včetně dalších látek určených k opětovnému pěstování a následné distribuci. Z bytu kriminalisté odnesli jako další důkazní materiál i 885 gramů sušeného konopí, které měl obviněný v několika plastových nádobách a 255 sušených plodnic lysohlávek. Obě tyto omamné látky jsou vedeny v seznamu jako návykové a psychotropní látky.

Zajištěný materiál bude odeslán ke znaleckému zkoumání na specializované pracoviště. Za jeho nelegální činnost mu dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od dvou do desíti let.

Na pěstitele marihuany si posvítili i v Hranicích

Nejen v Přerově, ale také v Hranicích zadrželi kriminalisté minulý týden  39letého muže z Hranicka, který se dopustil stejného protiprávního jednání. Podezřelý byl stejně jako muž z Přerovska zadržen při jízdě vozidlem na ulici Potštátská. Při provedené domovní prohlídce bylo i u něho zajištěno kompletní zařízení, které slouží k neoprávněnému pěstování konopí a 67 sušících se rostlin. Podezřelý byl ve stejný den po provedených procesních úkonech propuštěn na svobodu. V minulosti za trestnou činnost stejného charakteru odsouzen nebyl. Za to mu dle trestního zákoníku hrozí maximální trest odnětí svobody v rozpětí od 1 do 5 let. I v tomto případě budou zajištěné rostliny zaslány ke znaleckému zkoumání.  

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..