V Újezdci včera prožili drama, které dopadlo dobře jen díky včasnému zásahu hasičů a policie. Muž po hádce zapálil dům i se svou ženou a dcerou, následně nasedl do auta a odjel. Na křižovatce pak ještě naboural jiné auto, kterému měl dát přednost.

Od včerejšího odpoledne řeší policisté případ požáru rodinného domu v obci Újezdec na Přerovsku. Šetřením na místě bylo zjištěno, že došlo ke slovní rozepři rodinných příslušníků. Situaci nezvládl muž v seniorském věku a začal polévat benzínem věci, které byly uložené v chodbě domu a přitom došlo k ulpění hořlaviny i na jeho ženě a dceři.

Polil věci benzínem, zapálil dům a odjel

Pak benzín zapálil, z domu odešel a odjel osobním vozidlem. Mladší 46letá žena utrpěla popáleniny na ruce, které si vyžádaly jednorázové ošetření. Druhá žena naštěstí zraněna nebyla. Na místo vyjeli profesionální hasiči z požární stanice v Přerově a dobrovolní hasiči z Újezdce a Horní Moštěnice. Když hasiči přijeli na místo, bylo celé přízemí rodinného domu v plamenech, které postupně prohořívaly do podkroví. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik proudů vody, zajistili uzavření přívodu plynu a elektřiny do požárem zasaženého objektu.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu za necelou půl hodinu od oznámení. Likvidaci požáru velitel hlásil v 16:06 hodin. V průběhu likvidačních prací hasiči kontrolovali celý dům termokamerou, vyhledávali skrytá ohniska a zakouřené prostory odvětrávali. Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo uchránit sousední dům, který stál v těsné blízkosti.

Při požáru byla zraněna jedna osoba. Velitel zásahu si na místo vyžádal také psychologa HZS Olomouckého kraje.

Zapálil dům a naboural cizí auto

Následně podezřelý muž při jízdě autem ve směru na Přerov nerespektoval dopravní značku, která mu ukládala povinnost dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím po hlavní silnici, a vjel do křižovatky v okamžiku, kdy zde odbočoval řidič osobního vozidla Mazda. Došlo ke střetu mezi oběma vozidly a k lehkému zranění obou účastníků. Řidič Mazdy byl jednorázově ošetřen v přerovské nemocnici a bylo u něho vyloučeno požití alkoholických nápojů dechovou zkouškou. Řidič vozidla Dacia byl z místa převezen do Fakultní nemocnice Olomouc, kde mu byl proveden odběr biologického materiálu za účelem zjištění alkoholických látek v těle. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 200 000 Kč.

Na ohledání místa požáru se podílel i policejní specialista kriminalistický technik a psovod se speciálně vycvičeným psem. Škoda na domě nebyla doposud přesně stanovena. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení, za který je v trestním zákoníku stanovena sazba odnětí svobody od tří do osmi let. Případ nadále šetří přerovští kriminalisté.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..