Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly u požáru ve střešní konstrukci zemědělského objektu ve Vysoké nedaleko Hustopečí nad Bečvou. Jednalo se o nejen prostory drůbežárny, v dalších částech je také chov skotu a prasat v současnosti je areál užíván jako ekofarma. O události bylo operační středisko Hasičského záchranného sboru informováno krátce po šestnácté hodině ve čtvrtek 1.12.2016. 

K místu ihned vyrazila jednotka profesionální požární stanice Hranice a dále z řad dobrovolných hasičů Hustopeče nad Bečvou, Starý Jičín a Vysoká.

„Hořelo v části mimo prostory chovu drůbeže a nedošlo k žádnému uhynu zvířat. Majitelé si velmi rychle všimnuli zahoření, pokusili se o uhašení pomocí několika hasících přístrojů, v jejich snaze rovněž velmi pomohl rychlý dojezd místní jednotky,“uvedl Zdeněk Hošák z HZS Olomouckého kraje.

Ta se napojila na nedaleký hydrant, včasným zásahem tak nedošlo k výraznému rozšíření na velkou plochu. Požár zasáhl pouze prostor 5 x 5 metrů. Likvidace požáru byla nicméně velmi náročná, hasiči museli lokalizovat ohniska ve zdvojených, uzavřených těžce dostupných stropech budovy.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..